Verzekeren: hoe doe je dat als zelfstandige?

Voor zelfstandigen is het allemaal iets anders geregeld als het aankomt op de arbeidsongeschiktheidsregeling. Niet namelijk: daar moet je als zelfstandige zelf iets voor regelen. Hoe kun je dat nou het beste doen? Het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid startte onlangs, in samenwerking met het Verbond, zelfstandigenorganisaties, Broodfondsen en de Kamer van Koophandel, een online campagne om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen.

Als zzp’er kun je voor vervangend inkomen zorgen door bijvoorbeeld zelf geld weg te zetten, een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten of deel te nemen aan een broodfonds. Maar hier moet je je wel goed in verdiepen. In een aantal korte interviews vertellen ondernemers hun ervaringen.

Verzekerenvoorzelfstandigen.nl in een nieuw jasje
Het Verbond onderschrijft dit belang en is blij met de campagne. Om goede keuzes te kunnen maken heb je goede, onafhankelijke informatie nodig. Daarom heeft het Verbond de website verzekerenvoorzelfstandigen.nl – in samenwerking met de Kamer van Koophandel, het Platform Zelfstandige Ondernemers en FNV Zelfstandigen - geactualiseerd en in een nieuw jasje gestoken.

Meer informatie? Houd de online kanalen van het Ministerie van SZW in de gaten en neem een kijkje op verzekerenvoorzelfstandigen.nl.